delprosjekt: a midsummer night's MOO

planer for MOOen

MOOen er tenkt å bestå av tre områder:

1. Shakespeare's London
Dette blir en virtuell representasjon av Southwark, området sør for Themsen hvor teatrene lå. Her skal studenter kunne finne bakgrunnsinformasjon om London og hverdagslivet på Shakespeares tid. Gjennom kart, bilder, tekst og linker til ekstern informasjon vil mye stoff være tilgjengelig for studenter, og gjenskapelsen av datidens gater, plasser og hus kan bidra til en ny type utforksning av dette stoffet.

2. The Globe
I denne delen av MOOen ligger selvsagt The Globe teateret. Her vil studenter kunne vandre rundt i teateret og se hvordan det var bygget, samt se opplysninger om hvordan det nye Globe teateret er gjenoppbygd. Det vil være mulig å iscenesette en MOO-versjon av A Midsummer Night's Dream - kanskje ved at brukere kan ta på seg "kostymer" som automatisk får den som bærer dem til å si og gjøre bestemte ting. Noe lignende er blitt gjort på en annen MOO med Kafkas Prosessen. Meningen er at studenter på denne måten kan leke seg til kunnskap om skuespillerstil og teaterpraksis på Shakespeares tid, samt gjøre seg bedre kjent med teksten. Samtidig vil mer tradisjonelle webressurser være tilgjengelige både som et konstant oppslagsverk, og som kontekst-styrt informasjonstilførsel.

3. Woods outside Athens
Den tredje delen av MOOen er en tolkning av A Midsummer Night's Dreams fiktive univers. Denne delen er bygget som skogene hvor mesteparten av handlingen i stykket foregår. Her kommer leken og fordypelsen til å få forang, og uventede ting vil kunne skje. Karakterene i skuespillet vil dukke opp som 'boter' (dvs programmer som etterligner spillere ved at det 'snakker')

MOOens design | arbeidet hittil | arbeid fremover | interaktivitet

Jill Walker, 3/6/99